0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

АНДРОПАУЗА-ВСЕКИ МЪЖ ВЕЧЕ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ

by Borov Prashec

Какво е андропаузата, причините за нея , симптомите и профилактика.

Не всеки мъж се осмелява да признае, че с настъпването на определена възраст той има хормонални проблеми. По правило хормоналните проблеми са повод за мъжка шега относно жените. Но колкото и мъжете да се опитват да изглеждат неуязвими за възрастта, годините отнемат своето. И с течение на времето мъжкото тяло започва да подава сигнали за неизбежни промени. В този момент е важно да не се оттегляте в себе си и да не се превръщате в скучен и мърморещ човек, а да се обърнете за помощ към специалист. И е по-добре да направите това по-рано, когато забележите първите прояви на менопаузата при мъжете.

Известно е, че пълноценното функциониране на човешкото тяло до голяма степен се определя от производството и съдържанието в кръвта на женски и мъжки полови хормони, сред които специално място заемат естрогенът и тестостеронът .

Известно е също така, че всяка жена в подходящ етап от живота си неизбежно изпитва предварително определено от природата физиологично състояние, известно като менопауза (изчезване на функцията на яйчниците) или менопауза.

По-малко известно е, че хормоналните промени, а също и в определен възрастов период, са засегнати от представителите на силната половина на човечеството, при които това състояние е обозначено с термина андропауза, или мъжка менопауза .

Какво е менопаузата

Както женската, така и мъжката менопауза са свързани основно с недостиг на полови хормони в организма. При жените това е намаляване на нивото на хормона естроген, циркулиращ в кръвта, а при мъжете това е производството и намаляването на нивото на мъжкия полов хормон - тестостерон .

Няма ясно фиксирани срокове за началото на андропаузата. Възрастовият диапазон на началото на менопаузата при мъжете е твърде широк и индивидуален за всеки отделен мъж и може да се прояви както на 40-годишна възраст (което е изключително рядко), така и на 80-годишна възраст. Тоест, един от мъжете ще покаже ясно изразена липса на андрогени, но за някого този проблем изобщо няма да възникне.

Средно андропаузата при мъжете започва да се проявява на възраст 50-60 години (рядко на 40 години) и продължава от 2 до 5 години, след което има постепенно изравняване на хормоналния фон.Нивото на тестостерон при различни мъже от една и съща възрастова група варира и до голяма степен зависи от генетичната предразположеност (изключително по мъжка линия), професионални опасности, начин на живот, лоши навици, наличие на съпътстващи заболявания и конституционни особености.

Клинични прояви на менопаузата при мъжете

Клиничните прояви се характеризират със следните симптоми:

1. Сексуално насилие:

- намалено полово влечение (либидо);

- еректилна дисфункция;

- Нарушения на еякулацията (преждевременна еякулация или забавена еякулация, намалена яркост на оргастични усещания).

2. Когнитивно увреждане (нарушено съзнание):

- нарушено внимание;

- увреждане на паметта;

- промени в настроението (раздразнителност, нервност, апатия);

- намаляване на интереса към живота.

3. Вегетоваскуларни нарушения:

- повишено изпотяване;

- „горещи вълни“ (внезапно зачервяване на лицето, шията, раменете);

- слабост на кръвното налягане;

- замаяност;

- сънливост.

4. Соматични разстройства:

- летаргия и общо влошаване на благосъстоянието;

- намаляване на физическата сила и активност;

- намаляване на мускулната маса;

- увеличаване на количеството на мастната тъкан;

- гинекомастия;

- намаляване на костната плътност;

- намалена чувствителност на външните гениталии, атрофия на тестисите и т.н.

5. Кожна лезия (менопаузна кератодермия):

- палмарно-плантарно симетрично повърхностно удебеляване (кератинизация) на кожата;

- като правило, след края на периода на андропаузата обривите изчезват сами.

Един природен продукт се явява основно помощно средство в помощ на мъжете в този етап от живота им.Напълно безвреден,създаден от природата изумителните качества на Боровия прашец са тествани в не една лаборатории и е доказан несъмнения ефект .Не случайно в Япония се смята за задължително приемането на Боров прашец от всички мъже над 60г.

Може би най-важното свойство на боровия прашец е влиянието му над нивото на тестостерон в организма. Подобни функции в природата са изключително рядко срещани, което прави боровият прашец още по-ценен. Грешка е да вярваме, че жените не бива да приемат природни хранителни добавки, стимулиращи нивата на тестостерон.Всъщност именно тестостеронът би подобрил неприятните последствия от настъпилата менопауза.Боровият прашец повишава либидото и при двата пола. С негова помощ хормоналните процеси се балансират, като при мъжете, броят на сперматозоидите се увеличава. Това се дължи на факта, че боровият прашец съдържа андростендион, тестостерон и DHEA (дехидроепиандростерон). Не се притеснявайте, тези природни стероиди се съдържат в изцяло биологичен (растителен) вид, не са синтетично създадени и за това са безопасни за организма. Също така тяхното съдържание в боровия прашец е минимално, но достатъчно да допълни функциите на големия брой витамини минерали, и аминокиселини.

Причините за нисък тестостерон в двата пола са разнообразни. За мъжете, най-големите фактори, оказващи влияние са хранителния режим и възрастта.Този прашец подобрява хормоналния баланс на ендокринната система, неутрализира тревожните ефекти, като по този начин подобрява качеството на живот. Това се прави главно чрез фито-андрогените съдържащи се в боровия прашец, включително андростендион, тестостерон, дехидроепиандростерон (DHEA), и андростерон. Общото състояние при заболявания като диабет, повишен холестерол и умора се подобрява при рутинната употреба на борови полени.Този почти магически прашец предотвратява появата на тумори, прекратява появата на ракови клетки, действа противовъзпалително и възпрепятства заболяването от артрит. Има благоприятен ефект при мъжете с проблеми с простата и стимулира плодовитостта и при двата пола.

Друго негово благотворно действие е подобряването на състоянието на кожата – акне, екземи и обриви биват успешно третирани с редовен прием на боров прашец, комбиниран с правилна диета.Боровият прашец засилва имунната система и регулира ендокринните функции. Също така стимулира функциите на черния дроб, намалява холестерола и действа обезболяващо.

 

 
 

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

 
 

 

 

Share this article

Leave a comment