0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

10 ползи от екстракт от гроздови семена, основани на науката!

by Borov Prashec
 • Екстрактът от гроздови семена  е хранителна добавка, получена чрез премахване, изсушаване и смилане на горчивите семена от грозде.Семена от грозде са богати на антиоксиданти, включително фенолни киселини, антоцианини, флавоноиди и олигомерни проантоцианидинови комплекси .Всъщност EГС е един от най-известните източници на проантоцианидини .Поради високото си съдържание на антиоксиданти, може да помогне на организма да го предпази от оксидативен стрес, увреждане на тъканите, възпаление и превенция на заболяването 

  1. Може да понижи кръвното налягане-Няколко проучвания изследват ефекта на EГСвърху високото кръвно налягане.Мета-анализ на 16 проучвания върху 810 души с високо кръвно налягане или повишен риск от високо кръвно налягане изследва ефекта на ЕГС върху състоянието им.Те открили, че 100-800 mg ЕГС  на ден значително намаляват систоличното кръвно налягане (горната стойност) със средно 6.08 mm Hg. и диастолично кръвно налягане (по-ниска стойност) при 2,8 mm Hg.РЕЗЮМЕ-    ЕГС може да помогне за понижаване на кръвното налягане, особено при млади и хора на средна възраст и хора с наднормено тегло.
  2. Може да подобри притока на кръв-В осем седмично проучване на 17 здрави жени в постменопауза, 400 mg ЕГС има ефект на разреждане на кръвта, което потенциално намалява риска от образуване на кръвни съсиреци. РЕЗЮМЕДоказано е, че CG подобрява кръвния поток и намалява риска от съсирване на кръвта, което може да помогне на хората с проблеми с кръвообращението.
  3. Може да намали оксидативното увреждане.Повишените нива на „лошия” LDL холестерол в кръвта са известен рисков фактор за сърдечни заболявания.РЕЗЮМЕ-   ЕГС  може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания чрез потискане на окислението на "лошия" LDL холестерол и намаляване на окислението в сърдечната тъкан по време на стрес.
  4. Може да подобри колагена и здравината на костите.Доказано е, че увеличаването на приема на флавоноиди подобрява синтеза на колаген и образуването на кости.По този начин, ЕИО, като богат източник на флавоноиди, може да помогне за увеличаване на костната плътност и сила.

  5. Поддържа мозъка ви с възрастта.Смята се, че флавоноидите забавят или намаляват появата на невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер, поради комбинация от антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.РЕЗЮМЕ-  ЕГС  показва потенциала за потискане на много дегенеративни характеристики на мозъка и когнитивно увреждане.
  6. Може да подобри бъбречната функция--В едно проучване, 23 души с диагноза хронична бъбречна недостатъчност получават по 2 грама  ЕГС  дневно в продължение на шест месеца и се оценяват за втората група без намеса. Уринарният белтък намалява с 3%, а бъбречната филтрация се подобрява с 9%.Това означава, че техните бъбреци са били много по-способни да филтрират урината, отколкото бъбреците на контролната група.РЕЗЮМЕ-  ЕГС може да предложи защита срещу увреждане от оксидативен стрес и възпаление, като по този начин допринася за здравето на бъбреците.
  7. Може да инхибира инфекциозния растеж.ЕГС  има обещаващи антибактериални и противогъбични свойства.Проучванията показват, че РСА инхибира растежа на обичайните бактериални инфекции, причинени от храни, включително Campylobacter, E. coli и шига токсини, които често причиняват тежки хранителни отравяния и абдоминални нарушения.РЕЗЮМЕ-  ЕГС може да потисне различни микроби и да осигури защита срещу бактериални щамове, устойчиви на антибиотици, заболявания, причинени от храни, и гъбични инфекции, като кандидоза.
  8. Може да намали риска от рак.Причините за рака са сложни, въпреки че увреждането на ДНК е централен елемент.Високият прием на антиоксиданти, като флавоноиди и проантоцианидини, е свързан с намален риск от различни видове рак.Мощната антиоксидантна активност на EГС показва потенциал за инхибиране на клетъчните линии на гърдата, белия дроб, стомаха, оралната клетка, черния дроб, простатата и панкреаса в лабораторни условия.РЕЗЮМЕ- В лабораторни изследвания е доказано, че ЕГС инхибира рака при различни видове човешки клетки. Изглежда, че ЕГС също така намалява токсичността, причинена от химиотерапията в проучвания върху животни, без да се засяга неблагоприятно лечението. Необходими са повече човешки изследвания.
  9. Може да защити черния дроб.Черният дроб играе важна роля в детоксикирането на вредни вещества, които влизат в тялото ви чрез наркотици, вирусни инфекции, замърсители, алкохол и др.ЕГС има защитен ефект върху черния Ви дроб.РЕЗЮМЕ-ЕГС  защитава черния дроб от токсичност и увреждане, причинено от лекарства.
  10. Подобрява заздравяването и външния вид на раните.РЕЗЮМЕ- Изглежда, че ЕГС  увеличава растежните фактори на кожата, като предлага потенциални лечебни лечебни и стареещи терапии.

   Възможни нежелани реакции

   ЕГС  обикновено се счита за безопасен с няколко странични ефекта.

   Дозировката от около 300–800 mg на ден в продължение на 8–16 седмици е установена като безопасна и добре понасяна при хора.

   Същността

   Екстрактът от гроздови семена  е хранителна добавка от гроздови семена.

   Той е мощен източник на антиоксиданти, по-специално проантоцианидини.

   Антиоксидантите могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес, възпаление и увреждане на тъканите, които могат да възникнат заедно с хронични заболявания в целия организъм.

   ПРИЕМ:

   Как да приемате “ Екстракт от гроздови семки”, за да получите здравословен ефект върху цялото тяло: 
   Започваме с капсула 1 път дневно от сутрин преди хранене за 30 минути 1 месец, след това отивате 2 пъти на ден, 1 капсула сутрин и вечер преди хранене за 30 минути. 
   Курсът на прием е 2-3 месеца.

    

Share this article

Leave a comment