0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

10 ЛЕКАРСТВА ,КОИТО Е ОПАСНО ДА ПИЕТЕ БЕЗ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ

by Borov Prashec

Практиката да се използват лекарства без лекарско предписание е широко разпространена сред хората. Лопедиум - за диария, аспирин - за главоболие, ципрофлоксацин - за болки в гърлото, това е само кратък списък от примери за „народна мъдрост“. Междувременно дори Парацелс каза, че всяко лекарство лекува в определено количество, но в друго - убива. Повечето лекарства имат не едно, а няколко действия наведнъж. Следователно тяхното обривно приложение може да доведе до лоши последици.


Свещи Диклофенак

Диклофенаковите супозитории често се използват при гинекологични заболявания. Въпреки това си струва да се има предвид, че активното вещество на лекарството увеличава кървенето, което може да повлияе негативно на съпътстващите заболявания.
Лекарства за намаляване на  кръвното налягане

Нифидипин, дибазол и други лекарства за намаляване на налягането без лекарско предписание могат да причинят рязко прекалено рязко спадане на налягането, което може да доведе до шок и загуба на съзнание.

Омепразол

Омепрозол се използва за намаляване на киселинността в стомаха. Много хора обичат да приемат лекарството, за да облекчат киселини или други неприятни симптоми. Важно е да се разбере, че болката в стомаха може да бъде първият признак на много заболявания, включително пептична язва или рак. Преди да пиете лекарството, трябва да посетите гастроентеролог и да му кажете за оплакванията си.


Витамин С

В големи дози аскорбиновата киселина (витамин С) може да предизвика алергична реакция и да повлияе неблагоприятно на хранопровода и стомаха, като дразни лигавицата.

Калций и Витамин D

Употребата на лекарства, съдържащи калций и витамин D без лекарско предписание и в дози, които не се изчисляват в зависимост от възрастта и теглото на детето, може да доведе до сериозно увреждане на костите и организма като цяло.

Аналгин

Много лекари съветват да не се потиска еднократно главоболие с аналгин, а просто да се пие повече вода и да се ходи на чист въздух. Ако болките са чести и силни, може да имате главоболие от мигрена и се нуждаете от специално лечение. Приемът на обезболяващи, като аналгин, може да увеличи кървенето и да изостри хроничните заболявания.

Аспирин

 Аспиринът се използва за главоболие и за понижаване на температурата. Трябва обаче да се има предвид, че това лекарство разрежда кръвта. В резултат на това не може да се използва при пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, за хемофилия и други състояния, при които се намалява коагулацията на кръвта.

Ципрофлоксацин

 Ципрофлоксацинът е най-популярното лекарство при лечението на болки в гърлото . Междувременно не трябва да се предписва на деца под дванадесет години. Освен това лекарствата от тази група много често причиняват алергични реакции, така че употребата им е възможна само при пълна увереност при липса на алергични реакции към тях.


Диазолин

Диазолинът е противоалергично лекарство. Както всички антихистамини, повечето хора причиняват силна сънливост. Много хора след приема на диазолин не могат да спят няколко дни, прекъсвайки буквално в движение.


Самолечението със сигурност е много опасно нещо. Независимо от това, има неразположения, с които човек може да се справи сам.В днешно време, както в храненето и начина на живот, така и в лечението има тенденции за избягване на синтетичните, изкуствени продукти и прибягване към естествените такива.

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ  ОЩЕ ДНЕС

 

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Share this article

Leave a comment