0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

ЗАЩО СА ДЪЛГОЛЕТНИЦИ ЯПОНЦИТЕ?

by Borov Prashec

Целия свят знае за неоспоримия технологичен напредък, постижения на нацията или материални богатства на Япония. Но най-голямото богатство  и най-желаните нематериални блага са здравето и дълголетието !

 Световната Здравна Организация събира данните от 194 държави  членки. През май 2017 г. отново беше потвърдено, че най-дълголетни в света са японците с продължителност на живота при жените 86,8 години срещу 80,5 г. за мъжете ,по  средна продължителност като националност са все още на първо място с впечатляващите 83.7 години.

Натто е вид специфична традиционна японска храна, която се
приготвя от ферментирали соеви зърна в специална закваска.
Съдържа голямо количество протеини, витамините А, С и отгрупата
В и минералите калций, магнезий, желязо, фосфор и мед. Натто
е богат на ензима натокиназа и витамин К2, които се свързват с
множество здравословни ползи. Не случайно го наричат Японската
храна на дълголетието.
Богатото съдържание на ензима натокиназа в натто помага за
разграждане на фибрина в кръвта, който предизвиква образуване
на тромби, стесняване и запушване на кръвоносните съдове и
повишено кръвно налягане.
В човешкия организъм този ензим живее до 12 часа. Урокиназата
има аналогичен ефект, но живее в организма от 4 до 20 минути.
Изследванията показват, че ефектът на тромболизата протича около
12 пъти по-бързо при приема на неголямо количество наттокиназа,
отколкото при значително количество урокиназа.


ПОЛЗИ И ПРЕИМУЩЕСТВА:
1. Разумното съотношение и синергията между четирите компонента
ускорява тромболизата, активизира кръвообращението,
предотвратява запушването на съдовете, намалява вискозитета
на кръвта и защитава сърдечно-съдовата система;
2. Натто премахва прекомерното количество фибрин – неглобуларен
белтък, причина за появата на тромба;
3. Подобрява микрофлората на стомашно-чревния тракт;
4. Витамин К - намалява болката в ставите, превенция срещу
остеопороза;
5. Ефективен при болест на Алцхаймер (унищожава амилоидните
влакна);
6. Намалява съсирването на кръвта, което помага при инфаркт на
миокарда, инсулт и белодробна емболия;

Състав: ферментирали соеви зърна, глог, нар, грозде


1. Гроздето разширява съдовете и повишава циркулацията на
кръвта, освен това ресвератролът, съдържащ се в гроздето,
представлява силен антиоксидант – убива бактерии, вируси,
гъбички; ликвидира свободните радикали; увеличава глюкозната
толерантност на диабетици; поправя увреденото ДНК на клетките;
2. Глогът очиства „боклука” от съдовете. Той се използва за
подобряване на храносмилането, при запушване на енергията
Ци, за укрепване на сърдечните мускули, подобрява
кръвообращението;
3. Нарът защитава и възстановява стените на съдовете, прави
ги еластични и нечупливи. Съдържа много фито- вещества,
защитаващи слизестите повърхности на артериите от увреждания
и възпаления, способен е да извежда холестерола от организма,
да разрежда кръвта и да очиства стените на съдовете от плаки.


Препоръчва се при:
- Предразположение към сърдечно-съдови заболявания;
- Нарушено кръвообръщение;
- За профилактика на тромбоза.


ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ПРОФИЛАКТИЧНА ДОЗА:
2-3 таблетки сутрин и вечер
30-60 минути след хранене.

Share this article

Leave a comment