УНИКАЛНИТЕ СВОЙСТВА НА БАМБУКА-ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ
Млечната част на сърцевината от бамбук е един от най-добрите източници на силициева киселина в света. Това е много важен елемент за поддържане на здравето и красотата на кожата. Екстрактът от бамбук помага за овлажняване на кожата и има изразен антибактериален ефект. Той стимулира синтеза на колаген, възстановява мекотата и гладкостта на кожата, повишава здравината на ноктите и увредената коса. С негова помощ се възстановяват биологичните функции на кожата: нейният тонус и еластичност се повишават. Неслучайно колагенът се използва в тонизиращи и регенериращи кремове за зряла кожа.
Японската академия на науките отчита, че флавоноидната структура на бамбуковите листа е подобна на тази на човешкия хемоглобин. Флавона не е токсичен и не е опасен във всяка концентрация, лесно се отделя от тялото и не оставя странични ефекти.
Функционалните здравословни свойства на екстракт от листа от бамбук са обширни:
- Неутрализира и премахва свободните радикали (против стареене)
- Защитава сърдечно-съдовата система, укрепва стените на кръвоносните съдове
- Регулира нивото и качеството на холестерола в кръвта
- Подобрява микроциркулацията и церебралната циркулация
- Подобрява паметта и съня
- Предпазва и възстановява черния дроб, лекува затлъстяването на черния дроб
- Предпазва от старост чрез подмладяване на клетките и отстраняване на токсините от тях
- Има противотуморен ефект, инхибира развитието на рак
- Укрепва и поддържа имунната система
- Има антибактериални и антивирусни ефекти
- Изтънява и премахва храчките от белите дробове, овлажнява кашлицата
- Облекчава всички видове възпаления
- Регулира кръвната захар
- Регулира налягането
- Стимулира уринирането
- Създава неблагоприятни условия за живота на паразитите.
Бамбук на здравето премахва прекомерното подкиселяване на течните среди, привеждайки PH в норма.
В Китай бамбукът отдавна се употребява и като храна и като лекарство, изграждат се къщи и правят прибори. 60% от бамбука расте в Китай. Бамбукът има уникална сила на растеж, сила, бактерицидни свойства и съдържа голям брой биологично активни и хранителни вещества: флавоноиди, лактони, полизахариди, хлорофили и аминокиселини, витамини и минерали.
Именно флавоноидите помагат за понижаване на липидите в кръвта, нивото и качеството на холестерола, неутрализират и премахват свободните радикали, т.е. пречат на окисляването на организма и физиологичното му стареене, засилват активността на SOD (супероксид дисмутаза). Флавоновите компоненти на бамбукови листа се борят ефективно с „убиеца № 1“ на човечеството, липопротеини с ниска плътност („лош“ холестерол). Кумариновите лактони могат ефективно да предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, да предпазват черния дроб и да го възстановяват. Те са един вид „интелигентен колекционер“, който събира, обработва и извежда „съдове за боклук“.
УБЕДЕТЕ СЕ В КАЧЕСТВАТА НА БАМБУК НА ЗДРАВЕТО ОЩЕ СЕГА ТУК