0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

ПРИТЧА ЗА МАГАРЕТО И КЛАДЕНЕЦА

by Borov Prashec

Притча за магарето и кладенеца

Веднъж магарето на един селянин паднало в кладенеца. Докато стопанинът му се чудел как да постъпи, животното часове наред издавало жалостиви звуци. Най-накрая селянинът взел решение – да зарови кладенеца заедно с животното. Казал си, че магарето и без това е вече много старо. А и кладенецът все някога трябвало да бъде затрупан. Просто не си струвало да се хвърлят толкова усилия, за да измъкне от трапа това старо животно. Затова извикал съседите си да му помогнат да зарине кладенеца. Всички дружно грабнали лопатите и се заели да хвърлят пръст в дълбокия ров.
Магарето веднага разбрало накъде вървят нещата и започнало да реве оглушително. Не след дълго обаче, за всеобщо учудване, животното притихнало. След като хвърлили още няколко лопати пръст, селянинът не се стърпял и решил да надникне и да провери какво е положението там, вътре. И останал изумен от онова, което видял!
С всяка лопата пръст, падаща върху гърба му, магарето правело нещо невероятно. Докато съседите на селянина продължавали да хвърлят още и още почва в кладенеца, всеки път животното се изтръсквало и стъпвало върху трупащата се под краката му земна маса. Не се минало много време и всички с изненада видели, как магарето се показало над кладенеца, прескочило горния му край и с всички сили се понесло напред…

Често хората тъпчат на едно и също място и не излизат от „дупките си“, не защото не искат да се развиват духовно. Тяхната трудност е в това, че не разпознават кое е Нещото, което животът ги подтиква да направят – и вместо това правят Друго нещо. Ако това е послание, което идва по пътя на синхроничността при вас, ето една идея – открийте кое е това душевно качество, което най-много ви вдъхновява и знаете, че ако го проявите в света, това ще е източник на голяма вътрешна сила и гордост за вас. И започнете да действате – всеки път, когато усетите, че животът ви затрупва с кал и мърсотия, използвайте ги, за да стъпите върху тях като проявите това качество. Разбирате, че правите правилното нещо, ако това ви води до усещането за промяна и растеж.

Share this article

Leave a comment