0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

Най-красивите коне в света

by Borov Prashec

От незапомнени времена конете са считани за едно от най-грациозните и величествени животни на планетата. Необузданата енергия и сила дебнат в тях.Конете са уникални животни. Въпреки породата и възрастта, те са надарени със силно волеви характер и във всички ситуации се държат изключително гордо, показвайки своята издръжливост.Много любители на конете не биха се съгласили, че титлата "приятел на човека" е дадена на кучета.Предлага се да разгледаме топ 3 породи, които се считат за най-красивите.

"Най-красивият кон на света"

Първото място е заето от жребец от порода Ахал-Теке с блестящ цвят.

Един от най-красивите коне в света е жребецът Ак Гез. Той е ахал-текински кон. Ак Гез има много рядък и уникален цвят. За първи път жребецът е забелязан по време на шампионат в Санкт Петербург през 2009 година. През годините е печелил редица награди.

Фризийски кон

Фризийският кон е на второ място в класацията  с най-красивите коне и за да се убедите в това, просто погледнете снимката.Тази порода е била отгледана в северната част на Холандия, където понякога е наричана „черната перла“. Тази порода в своята история е била два пъти на прага на изчезване, но холандските коневъди спасили този вид. Фризът е с черен цвят,  високи и стройни, имат дълга пухкава опашка и грива. Именно приликите с конете на снимките на детските книги правят този кон най-красив.

Арабски чистокръвен кон

На трето място е арабският чистокръвен кон. Принадлежи към една от най-старите породи ездачни коне, която започва да служи на хората още през IV-VII в. Сл. Хр. Той има красива опашка "петел", която грациозно се повдига по време на бързи състезания. Едно от основните предимства на арабските коне е дълголетието им. Такъв кон лесно оцелява до 30 години и запазва плодородието си до старост.Именно за тези коне арабските поети съставиха стихове. „Един кон, с изключение на човека, е най-очарователното създание“, казват те. Очевидно песни и легенди се пишат за тези коне- за тях беше казано, че"Земният рай почива на гърба на кон."Поради своята издръжливост на дълги разстояния, арабският кон е една от основните породи за конни състезания и спортни събития. 

 

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Share this article

Leave a comment