0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ЛЕНЕНО МАСЛО ЗА КОПРИНЕНА И СВЕЖА КОЖА

by Borov Prashec

Лесна за изпълнение в дома маска с ленено масло ,която ще ви дари с мека,сияйна и гладка кожа.Това е абсолютно безопасен продукт - алергичните реакции към него са изключително редки. Но за да помогне да се справите с дефекти по кожата, е полезно да знаете как да го използвате в домашни рецепти. Предимството на този продукт позволява използването му за следните цели: изглаждане на бръчки (лененото масло  може да се използва дори когато те вече са се появили - в този случай това ще помогне да се намали броят на дълбоките бръчки, а малките да бъдат напълно невидими); овладяване на първите промени, свързани с възрастта на кожата; повишен тонус на застаряваща кожа; елиминиране на акне ; хидратира сухата кожа; изсветляване на тъмни петна и лунички. 

СЪСТАВКИ:

1/ленено масло - 1 супена лъжица;

2/краставица - 2 супени лъжици настъргана или блендирана;

3/заквасена сметана -1 супена лъжица

Приготвяне и употреба: Смесете съставките, нанесете маската за 15 минути върху чистата кожа на шията и лицето, след което отмийте с топла вода без сапун.

Полезни свойства на ленено масло

За да сте сигурни, че лененото масло е полезно за кожата, просто погледнете неговия химичен състав. Той се извлича от ленени семена, които се пресоват по специален начин. Резултатът е продукт, богат на: група ненаситени мастни киселини, полезният ефект от които е да се подновят клетките на кожата, да се възстановят тъканите, да се активира производството на колаген, да се изгладят бръчките ; тиамин, който помага за овлажняване на кожата и значително подобрява нейната гладкост (ето защо лененото масло е показано за повишена сухота на кожата); фолиева киселина, която елиминира акнето, облекчава възпалението и предпазва клетките и тъканите от неблагоприятни фактори на околната среда; ниацин, повишаване на общия тонус на кожата; филохинон, чиито уникални свойства позволяват използването на ленено масло за подобряване на тена ; холин, който облекчава дразненето и спомага за предотвратяване на акне. Комплексният ефект на лененото масло разширява обхвата си в домашната козметология.

www.borovprashec.bg

Share this article

Leave a comment