0 items - 0.00лв.

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop
За контакт: borovprashec.original@gmail.com +359 884 09 02 25

БОРОВ ПРАШЕЦ ГОДЖЕН-ЗАЩИТА НА ХОРМОНАЛНИЯ БАЛАНС

by Borov Prashec

От край време хората са мечтаели за здраве и дълголетие и са се стремели към тях . Учените в областа на медицината смятат,че животът на човек тясно е свързан с такива фактори като наследственост, хранене, здраве, заобикаляща среда и др. Изследвания на стареенето и клиническата практика по използване на Боровия прашец, потвърдили свойствата му за профилактика на стареенето и увеличаване продължителността на живота. 

Боровият прашец не просто поддържа нормалните нива на тестостерона и контролира хормоналния баланс при двата пола, но влияе положително и на ендокринната система като цяло.Много проблеми, свързани с щитовидната жлеза, също попадат в обсега на полезното действие на полена от бор.

Продуктът е особено полезен за хора с атрофирала жлеза. Това състояние възниква, когато щитовидната жлеза се сблъсква с прекалено голямо количество от даден хормон в тялото и тя спира да го произвежда. Най-често подобни състояния се наблюдават след прием на хормони или стероиди, но с боров прашец това изкуствено блокиране на функциите на щитовидната жлеза може да бъде спряно, а хормоните да възстановят своя естествен баланс и нормални стойности.

Естрогена, прогестерона и тестостерона са важни както за мъжете, така и за жените, но в различни пропорции, поради което е важно да се отбележи, че БОРОВИЯТ ПРАШЕЦ се смята за адаптогенна билка, което означава, че тя е тази, която възстановява баланса на тялото чрез адаптиране на неговите последици при каквито и да било условия.

Поради тази причина той е безопасен за мъжете и жените. 
Но нека да се съсредоточи отново в хормона DHEA и как това се отразява на тялото, тъй като това е ключът към разбирането на ползите за здравето от прашеца и защо е такава невероятна клетъчна храна. 

Боровия прашец намалява стреса и чувството за тревожност . Това е така благодарение на способността на този природен ресурс да регулира хормоналните процеси в организма по естествен начин, което означава по-пълноценен и здравословен живот. Поради богатото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини, хората се чувстват по-пълноценни и енергични в ежедневието, повишават качеството си на живот като това се усеща още в началото на приема. 

"И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна”  е казал Хипократ.
Какво е значението на Боровия прашец ?
Человечество се нуждае от боровия прашец поради три основни проблема на съвремието :
1.«Скрития и явния глад» на нашата планета. Приемът на боров прашец е жизнено важен тъй като в него се съдържат 268 живи хранителни компонента за идеалното клетъчно хранене.
2.«Окиселeното тяло» /нарушеният алкално-киселинен баланс/. Прашецът е кралят на балансираното хранене и най-мощният антиоксидант. 
3.Cистемното появяване на земята на нови «Супермикроби» - това е новият бич на човечеството. Използването на боровия прашец многократно усилва имунитета на човека.

Share this article

Leave a comment